Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Για μισθωτούς και συνταξιούχους:

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
-50%
''25€ από 50€ για την αποφυγή λαθών και ταλαιπωρίας με την υπεύθυνη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών σας δηλώσεων ( Ε1 και Ε2), ακριβή υπολογισμό φόρου και εκτύπωση έγκυρου εκκαθαριστικού σημειώματος.''


*Η έκπτωση ισχύει για όλες τις τις φορολογικές υπηρεσίες.
ΑΠΟ 27/4/2012-15/6/2012


ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ       ΑΘΗΝΑ Ι. ΣΦΥΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 4, ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ     ΤΚ. 16232
ΤΗΛ. 2110120336     FAX. 2110120337
email: athinasfyri@gmail.com

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ενημέρωση μελών - 25/4/2012

  • Η μισθοδοσία των ΠΠΥ θα πραγματοποιείται στις 10 κάθε μήνα. Στις 10/5 θα πιστωθούν ο μισθός Απριλίου και το δώρο Πάσχα, το οποίο εκτιμάται στα 250€ περίπου.
  • Από τον επόμενο μισθό οι οδηγοί θα λάβουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας 150€.
  • Τα οδοιπορικά για τα περίπολα με τις μηχανές έχουν παγώσει από πέρυσι και ακόμη δεν έχει εκδοθεί κάτι.
  • Πιθανότατα οι ΠΠΥ θα λάβουν και το εκλογικό επίδομα (γύρω στα 130€)
  • Γίνοντια προσπάθειες από πλευράς ΠΟΣΠΥΔ για να διευθετηθεί το θέμα της προϋπηρεσίας από τις συμβάσεις ως εποχικοί και του οικογεννειακού επιδόματος.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Το έμβλημα της ΠΟΣΠΥΔ
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Όπως ξέρουμε όλοι στις 6 Μαΐου η χώρα μας θα προχωρήσει σε εθνικές εκλογές.
Σε πρόσφατο τηλεοπτικό διάγγελμά σας για ην προκήρυξη των εκλογών αναφέρατε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα υφίσταται στα καθήκοντά της έως τις 6 Μαΐου για να αντιμετωπίζει τρέχοντα θέματα.
Αυτό όμως στην περίπτωσή μας δεν ισχύει καθότι έχουν προβλεφθεί πιστώσεις στον προϋπολογισμό του έτους 2012 για:
Α) Την απασχόληση 4.000 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης και,
Β) Την 8μηνη απασχόληση 1.903 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις όμως για την Α περίπτωση έχουν καλυφθεί περίπου 3.850 θέσεις και δεν έχουν καλυφθεί, ενώ θα έπρεπε ήδη, οι 150 επιλαχόντες.
Για την Β περίπτωση είχαμε διαβεβαίωση ότι οι 1.903 συνάδελφοι θα προσλαμβάνονταν 02/05 για την προσεχή αντιπυρική περίοδο ενώ ούτε αυτό έχει γίνει.
Η αδράνεια της πολιτείας να μην καλύψει τις παραπάνω θέσεις εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους εν όψει της αντιπυρικής περιόδου μιας και όπως διαφαίνεται λόγω παρατεταμένων βροχοπτώσεων, προεκλογικής περιόδου πανελλαδικά και έντονης ξηρασίας, υπάρχει ήδη αυξημένος αριθμός δασικών πυρκαγιών. Με αβέβαιη την πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών στις 02/05, δημιουργείται δυσανάλογο κενό στον σχεδιασμό δασοπυρόσβεσης.
Παρακαλούμε να δώσετε εντολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. να προχωρήσει στην εκτέλεση των παραπάνω ενεργειών ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των συναδέλφων, καθόσον οι απαραίτητες πιστώσεις είναι ήδη εγγεγραμμένες και εγκεκριμένες στον προϋπολογισμό και δεν δημιουργούν κανένα δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Έτσι, θα μπορούν και οι 2.000 συνάδελφοι περίπου να απασχοληθούν έγκαιρα αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας αλλά και για τους ίδιους που είναι ήδη στην ανεργία πάνω από 7 μήνες και με αβέβαιο μέλλον. Έχουμε προβεί ήδη σε επανειλημμένες οχλήσεις, προφορικές και γραπτές, προς την πολιτική και φυσική ηγεσία και μας διαβεβαίωναν ότι οι συνάδελφοι θα προσληφθούν κανονικά.
Ευελπιστούμε, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων κ. Πρωθυπουργέ.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Συνάδελφοι στις 10 του μηνός θα μπούνε στους λογαριασμούς μας 1100 ευρώ περίπου άρα 550 ευρώ τον μήνα,ας ελπίσουμε να μην είναι αυτός ο μισθός μας τώρα που θα ξεκινήσουμε κανονικά εργασία.Αυριο στις 12 το μεσημέρι στο εργατικό κέντρο χίου θα υπάρχει συνάντηση του προεδρείου του σωματείου του νησιού μας με τους συναδέλφους που μένουν εκτός ρύθμισης για ενημέρωση.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σήμερα το πρωί το προεδρείο της ποσπυδ επισκέφτηκε τον αρχηγό,όπου συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που μας αφορούν,το κυριότερο που μας αφορά για την πληρωμή ο αρχηγός είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί ώστε άυριο που είναι η τελευταία μέρα υποβολής για καταγραφή στοιχείων ηλεκτρόνικα για το ένιαίο μισθολόγιο να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να πληρωθούμε στις 10 του μηνός,για το ωράριο εργασίας θα δουλέψουμε όλοι 15ωρο μέχρι νεωτέρας,για την πρόσληψη των συναδέλφων για την αντιπυρική γίνεται αγώνας δρόμου για να μπούν πριν κλείσει η βουλή,διότι παρότι υπάρχει το αίτημα του αρχηγείου  και του υπουργείου για 8 μήνες δεν έχει ψηφιστεί απο το υπουργικό,για τους επιλαχόντες που παίρνουν την θέση των διαγραφέντων ίσως έχουμε εξελίξεις άυριο μεθάυριο, αναμένεται το φεκ με τους διαγραφέντες για να προχωρήσει όλη η διαδικασία.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Λόγω παρερμηνείας και ελλειπούς κατανόησης των προθέσεων μας, γίναμε αποδέκτες συμπεριφορών που θα μπορούσαν να διχάσουν. Και επειδή εμείς δεν επιδιώκουμε καμία αντιδικία με κανέναν συνάδελφο ( Π.Π.Υ. , μόνιμο, συμβασιούχο ), έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :
Είμαστε ΑΝΕΡΓΟΙ !
Είμαστε κι εμείς πυροσβέστες, άλλοι παλαιότεροι και άλλοι νεότεροι, που αγωνιζόμαστε για την εργασιακή μας επιβίωση και αποκατάσταση. Δεν προβάλλουμε καμία πολιτική ταυτότητα και δεν υποκινούμαστε από κανένα κόμμα. Η αγανάκτιση, η αδικία και η απόγνωση είναι αυτό που μας έκανε να βγούμε στους δρόμους. Ζητάμε κατανόηση και συμπαράσταση στον αγώνα μας από όλους τους συν-ΑΔΕΛΦΟΥΣ μας. Μένουμε σταθεροί στην ημερομηνία του πανελλήνιου καλέσματος της 2/4/12, λόγω της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας που δεν επιτρέπει περαιτέρω αναβολή.
Σας προσκαλούμε όλους να είστε στο πλευρό μας.
Εαν είναι αδίκημα το αίτημα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ , τότε ας μας καταδικάσουν !

Για την Επιτροπή Αγώνα,

Αγγελόπουλος Ηλίας 6983381305
Ζαμπέλης Δημήτριος 6993665780
Χατζηδημητρίου Γεώργιος 6944305730
Χριστόπουλος Αλέξανδρος 6976937393
Γκαμπλιώνης Αθανάσιος 6983127517
Δρόσος Μιχαήλ 6982265274