ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


   Την Παρασκευή 27/1/2012 πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας για να ορίσει την διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και συζήτηση θεμάτων επικαιρότητας που αφορούν τον κλάδο μας..
   Συνάδελφοι, το καθοριστικό βήμα για την εργασιακή μας αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε και με την δημοσίευση στο ΦΕΚ των ονομάτων των επιτυχόντων και την απόφαση πρόσληψης. Επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά η υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που επί πολλά χρόνια πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.
    Οι εξελίξεις τρέχουν και άμεσα αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων της νέας κατηγορίας προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αλλά η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ .Έχουμε μπροστά μας αγώνα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και σαφέστατα την άμεση διευθέτηση του θέματος των συναδέλφων που μένουν εκτός ρύθμισης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για 1900 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, για τους οποίους πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε.
   Το Δ.Σ του σωματείου μας επαναδιατύπωσε και προς την ΠΟΣΠΥΔ την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους, η οποία δεν θα μείνει στα λόγια αλλά θα εκφραστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένες ενέργειες , ώστε τουλάχιστον να εξασφαλιστεί η εργασία για όλους. Στο πλαίσιο αυτό και με την διακομματική συμπαράσταση θα γίνει άμεσα πρόταση προς το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ να απορροφηθεί με βελτίωση του νόμου 3938/2011 όπως δίνεται η δυνατότητα, ενός ποσοστού επιλαχόντων ώστε να είναι εφικτή η εξάντληση του σε βάθος τριετίας. Επίσης θα ζητηθεί η επέκταση του Π.Δ 124/2003 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ  121/2007 για άλλη μία 5ετία και με ελάχιστο χρόνο απασχόλησης το 6μηνο.
   Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η νομιμότητα, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη όπως ορίζεται από το νόμο  ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά από οποιονδήποτε θέλει να προσβάλει το πρώτο καθοριστικό βήμα που έγινε για την αποκατάσταση μας. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια και από οποιονδήποτε, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην προσπάθεια που μετά από τόσα χρόνια παίρνει σάρκα και οστά.
Καλούμε την ΠΟΣΠΥΔ και όλα τα σωματεία να ταχθούν στο πλευρό της,  ώστε να βελτιωθεί ο νόμος 3938/2011 και να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση συναδέλφων. Ενωμένοι θα καταφέρουμε περισσότερα.
   Αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί Γ.Σ την Παρασκευή 17-02-2012 και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθώς η συμμετοχή όλων των συναδέλφων  είναι καθοριστική. Όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε και ένα παραπάνω καθώς έχουμε συναδέλφους που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Μην ξεχνάμε ότι όλοι μαζί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ας αφήσουμε στην άκρη τις ελάχιστες διαφορές μας και ας ενωθούμε πάλι μαζί με την ΠΟΣΠΥΔ, ώστε να πετύχουμε σαν μια γροθιά το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σύνθημα μας και επιδίωξη μας εξακολουθεί μα παραμένει ένα :

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ                                                         ΜΑΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ